Herendi Gábor esküvői blog

Esküvő kiállítások és internetes esküvői fórumok

Szerző: Herendi Gábor ★ 2020-12-15 10:30

Esküvő kiállítások és internetes esküvői fórumok

EsküvőTV Herendi Gáborral első internetes videó podcast adásában az Esküvő kiállításokról és az internetes esküvői fórumokról beszélgettünk Isik Zsuzsával, a Menyasszonyi Csevegő és a Sweet Weddings esküvő kiállítások alapítójával, valamint Dégi Attilával, a CEWES Őszi és Tavaszi Esküvő Kiállítások alapítójával és a Miracolo Event tulajdonosával.


Az adásban elhangzott beszélgetést lerövidítve blogbejegyzés formájában is olvashatjátok, hiszen nagyon sok hasznos információ hangzott el a témában, így azok a kedves jegyespárok, akik inkább az olvasást részesítik előnyben, ugyanúgy hozzáférjenek az adás anyagához.


Amennyiben kedvet kaptatok a teljes beszélgetés meghallgatásához, azt az alábbi linken érhetitek el: https://www.youtube.com/user/gherendijutyube/

Honnan indult az esküvő kiállítás ötlete?

Magyarországon már régóta szerveznek esküvő kiállításokat, de 2014-ben Dégi Attila londoni mintára elindítja a CEWES őszi esküvő kiállítást, amelynek nagyon nagy sikere lett már az első évben. Sajnos 2020-ban a vírushelyzet nagyban keresztülhúzta az esküvő kiállítások megvalósítását, amely idéntől már egy tavaszi esküvő kiállítással is bővült volna, de a lelkesedés töretlen, így 2021. tavaszán remélhetőleg már meg lehet majd tartani. 
Megszervezni egy esküvőt eltarthat 1 évig is, miben segíthet egy kiállítás a jegyespároknak?


Isik Zsuzsa szerint az esküvő kiállítások leginkább inspirációk gyűjtésére alkalmasak, valamint új esküvői szolgáltatások megismerésére, amelyet eddig a párok nem is gondoltak volna, hogy szükség lehet az esküvőn. Ezen kívül egy kiállítások nagyban hozzájárulnak ahhoz is, hogy a jegyespárok személyesen is megismerkedjenek az esküvői szolgáltatókkal, személyes kontaktusba kerüljenek esküvőszervezőkkel, ceremóniamesterekkel, szertartásvezetőkkel, fotósokkal, filmesekkel, dekorosokkal, DJ-kel, zenekarokkal, helyszínekkel, stb.

Arra a kérdésre, hogy egy pár miért is menjen ki egy esküvő kiállításra Dégi Attila válasza az volt, hogy így egy egész országgal találkozhat egy nap alatt, hiszen kint van akár 40-50 rendezvényhelyszín, 40-50 fotós és nagyon sok különböző szolgáltató, így az esküvővel kapcsolatos információkat, ötleteket, akár egy nap alatt is össze tudják szedni.


Hány esküvői szolgálatóval kerül kapcsolatba egy jegyespár a szervezés során?


Isik Zsuzsa szerint akár 18-20 szolgáltató is beléphet egy pár életébe, hiszen a kis köszönetajándéktól, kézműves termékektől kezdve az összes kellékig, fodrász, smink, ruházat, cipő, ékszerek, gyűrű, meghívó stb. mind-mind egy-egy szolgáltató, akikkel kapcsolatba kerülhet egy pár a szervezés során, akik általában mind megtalálhatóak a kiállításokon is.

Ezen kívül az esküvő kiállításokon megismerkedhetnek az újdonságokkal is, jelenlegi újdonságként a selfie gépeket, fotófalakat, virágfalakat, food truck-okat emelték ki.


Hogyan készüljenek a párok az esküvő kiállításokra?


Esküvő kiállítás és esküvő kiállítás között is nagy különbséget vannak, míg Isik Zsuzsa által szervezett kiállítások általában esküvőbörzék, ahol az esküvői kellékek megvásárlásán van a nagyobb hangsúly, addig a CEWES kiállításokon leginkább az információk szerzéséről, személyes megismerkedésekről, esetleges foglalásokról szólnak. Esküvői kellékek vásárlására kisebb részben van mód.

Bármelyiket is választják a jegyespárok, minden esetben javasolják a szervezők, hogy inkább kényelmes cipőben érkezzenek, hiszen az egész nap alatt nagy területeket fognak bejárni, rengeteg emberrel beszélni, amely nagyon fárasztó, de nagyon megéri.

Esküvő kiállítások online

Az online térben áttett esküvő kiállítások igénye már a vírushelyzet előtt, korábban is megfogalmazódott és meg is valósult már, hiszen rengetegen élnek külföldön, ritkán jönnek Magyarországra, ezért a pároknak nincs idejük alatt a pár nap alatt mindenkivel találkozni. Egy online esküvő kiállításon a szolgáltatók be tudnak mutatkozni, ami segít abban, hogy legalább egy benyomást szerezzenek a párok a szolgáltatókról. Az online kiállítások nem helyettesítik a valódi kiállításokat, csupán csak egy előszűrője lehet, hiszen abban mindenki maximálisan egyetért, hogy a személyes kontaktusoknak nem szabad eltűnniük, meg kell lennie az összhangnak a pár és a szolgáltatók között. 

Nagyon úgy tűnik, hogy ez a trend a vírus után sem fog megállni, így az online kiállítások fejlődnek tovább az igényeknek megfelelően.

Internetes esküvői fórumok 

Nagyon sok nagylétszámú csoport létezik a Facebook-on, amelyek tagjai közül kb. 15% szolgáltató, a többi pedig az érdeklődő menyasszonyok. Az, hogy mi a top 3 téma ezekben a csevegő csoportokban, Isik Zsuzsa az alábbi válaszokat adta: 
  • szolgáltató keresés
  • különböző problémákkal fordulnak egymáshoz a menyasszonyok, megerősítést, megoldást, támogatást kérnek egymástól
  • esküvői ruha megmutatása, megszavaztatása más menyasszonyokkal

Dégi Attila még hozzátette, hogy ezeket a csoportokat nagyon sokan árszűrésre is használják, DE nagyon fontosnak tartotta kiemelni, hogy nagyon sok fals információt is kap a menyasszony, amely nem segíti, hanem megvezetheti őket. Sok esetben az elhangzott árazás mellett nem hangzik el, az pontosan mit is tartalmazott, így egy torz képet kaphatunk adott szolgáltatók árairól, így az információk mellett érdemes alaposabban is kutakodni egyes esküvői díjazásokról.

Ezen közösségek hátrányai, hogy pl. az árbekérő posztok sokszor indulatokat keltenek, hiszen sok részlet nem derül ki, minden szubjektív, mindenkinek más a fontos, így amennyire lehet ezeket a posztokat igyekeznek inkább felfüggeszteni.


Hogyan tudják hasznosítani a párok a sok információt, hogyan tud nekik ez a platform segíteni? 

Először kívülállóként nézegessék mi történik az adott csoportokban, nyugodtan olvasgassanak információkat korábbi bejegyzésekről, görgessenek le, hiszen nagyon sok témáról sok-sok beszélgetés indult már el. A keresés is nagyon jól működik, így nagyon sok hasznos információt össze tudnak szedni rövid időn belül.

Volt rá példa, hogy csoporton belül barátságok alakultak ki, illetve többször segítették egymást a menyasszonyok különböző információkkal vagy a tagok segítségével oldottak meg azonnali problémákat, helyzeteket.

Reméljük hasznosnak találtátok összefoglalónkat, amennyiben bármilyen felmerülő kérdésetek lenne esküvőszervezés témában keressetek bennünket bizalommal!

Benya Eszter – esküvőszervező
Herendi Gábor – esküvőrendező, ceremóniamester, szertartásvezető

Egy libanoni - magyar esküvő Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Esküvőszervezés négy és fél hónap alatt Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Álomesküvő - Szolgáltatók a Nagy Nap előkészületeinél Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Az utolsó esküvő a balatonfüredi Villa Vitae-ben Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Gasztronómiai ízutazás a Platán Gourmet étteremben Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
A jó ceremóniamester 7 ismérve Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Legfontosabb szempontok egy ceremóniamester kiválasztásakor Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
EsküvőTV Herendi Gáborral 2. adás - esküvői fotósok Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Esküvő kiállítások és internetes esküvői fórumok Szerző: Herendi Gábor
Most megnyitva
Bombabiztos tippek az esküvői beszédhez Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Sírás és mosolygás egyszerre, rendhagyó esküvői szertartások Gáborral Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Nyakunkon az esküvő és a vírus második hulláma Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Bevállalós esküvői- és szertartáshelyszínek Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Koronavírus vagy extrém időjárás: miért szükséges B tervet készíteni? Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Hogyan változtatja meg az esküvőszervezést a koronavírus-járvány Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
A villányi IT esküvő HG verzióban Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Bemutatkozás Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom

e-mail cím: herendigabor@herendigabor.hu        telefon: +36 30 949 0378
back to top
esküvőszervezés