Herendi Gábor esküvői blog

Hogyan változtatja meg az esküvőszervezést a koronavírus-járvány

Szerző: Herendi Gábor ★ 2020-06-10 14:41

[A cikket a secretstories.hu számára írtuk

Mi a Herendi Gábor Events & Weddings-nél úgy gondoljuk, hogy a jelenleg fennálló biztonsági intézkedések, a szociális távolságtartás az esküvőkön nagyban megváltoztatják az esküvők kimenetelét, így szervezőként nemcsak megnehezítik a munkánkat, de nagyobb felelősséget is rónak ránk.

A 1,5 méteres védőtávolság betartása egy esküvőn szinte lehetetlen, hiszen az esküvő a közös örömről, ölelésekről, érzelmekről szól, amelyet a Jegyespár és a vendégeik együtt szeretnének megélni. Minden esetben arra biztatjuk a párjainkat, hogy konzultáljanak a vendégeikkel és az ő hozzáállásukat, véleményüket megismerve hozzák meg végleges döntésüket, arra vonatkozóan, hogy még az idén megtartják-e az esküvőt vagy esetleg későbbi időpontra helyezik át.

Amennyiben az esküvőt még az idén nyáron szeretnék lebonyolítani és az esküvő időpontjában még érvényben lesz a 1,5 méteres védőtávolság betartása, esküvőszervezőként feladatunknak érezzük, hogy a lehető legkreatívabb módon oldjuk meg ezt a nem egyszerű kihívást. Természetesen ennek határt szabnak külső tényezők, mint például a helyszín, időjárás, büdzsé, stb., de igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni a lehetőségeket.

A párokkal elsődlegesen a felmerülő problémákat elemezzük ki, hogy mit, hol és milyen formában lehet kivitelezni. Ezen kívül átbeszéljük, hogy hány idősebb vendéget érinthet különösen a védőtávolság betartatása, ők milyen feltételek teljesülése esetén éreznék magukat biztonságban. Ezután a legnagyobb kérdés mindig a helyszín adottságai. Milyen lehetőségek vannak arra vonatkozóan, hogy például a ceremóniát vagy a vacsorát a lehető legjobban oldjuk meg, hiszen nagy valószínűséggel az idősebb vendégek ezeken az eseményeken még szívesen részt vennének. Ezek után konzultálunk az esküvői szolgáltatókkal, ők milyen szabályok betartásával dolgoznak, milyen intézkedéseket vezettek be, annak érdekében, hogy betartsák a szabályokat. Elnézve az esküvői szolgáltató piacot, mindenki nagyon felkészült és rugalmas erre a nem mindennapi helyzetre, így az ő részükről az esküvők biztonságos kivitelezése biztosan nem okoz majd problémát.

Ezek után már csak a vendégek azok, akiknek saját egyéni döntésük kell, hogy legyen az, hogy részt kívánnak-e venni az esküvőn, illetve ott milyen távolságot kívánnak megtartani. Lehetséges, hogy emiatt a vendégek véső létszáma változni fog, de jelenleg a párjaink között végzett felmérés szerint a most megkérdezett vendégek 90-95%-a eljönne a jelenlegi szabályok mellett is az esküvőkre.

A jelenlegi kényszerhelyzet tükrében pedig számos nagyon sok jó ötlet merült fel, csak néhány példa közülük: arcmaszk vagy fertőtlenítőgél mint köszönőajándék; megkülönböztetett jelvény vagy karszalag azoknak a vendégeknek, akik a védőtávolságot szeretnék tartani; idősebb és a fiatalabb korosztály szétültetése, arcmaszk használat menyasszonytáncnál, ami picit bizarr, de akár lehet nagyon vicces is…. minden csak hozzáállás kérdése.

Mi szervezőként mindenesetre igyekszünk a legfelkészültebbek lenni a biztonság megvalósítása terén, ceremóniamesterként pedig aktuális humorral tudjuk majd „elcsapni” a szokatlan helyzetek élét.

Azoknak a pároknak, akik pedig az esküvő áthelyezésére kényszerültek vagy mégsem érzik az elképzeléseikhez azonosnak a betartandó szabályokat, őket arra bátorítjuk, hogy gondolkodjanak egyedi alternatívákban. A koronavírus járvány idején indítottuk el Hétköznapiesküvő néven új Facebook oldalunkat, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Sokan megrettennek egy hétköznapi (szerdai, csütörtöki és a kakukktojás vasárnapi) esküvő ötletétől, de számos jó példa bizonyította már azt, hogy az esküvő sikere nem a tökéletes körülményektől függ, hanem attól, hogy a Jegyespár mindehhez hogyan viszonyul, így nem kell akár még egy évet csúsztatni az esküvőt, illetve ha alapvetően sincs már más választásuk, hiszen a jövő évi hétvégék nagyon sok szolgáltató naptárjában beteltek már.

Koronavírus előtt, alatt és után is mi mindig azon dolgozunk, hogy az esküvő ne legyen hétköznapi, most kapott csak igazán aktuális jelentést Herendi Gábor szójátéka, vagyis:

Ugye te sem egy hétköznapi lagzit szeretnél? Akkor legyen az esküvőd hétköznap!

Úgy véljük, a 2020-ban megtartott esküvők már alapvetően nem lesznek hétköznapiak, de ha mindezek rugalmassággal és egy kis kreativitással párosulnak, biztosak vagyunk benne, hogy minden tekintetben szép emlékekkel lesznek tele!

Minden egyes 2020-as és 2021-es évi Jegyespárnak, legyen az bármikor, bárhol és bárhogyan is az esküvője, nem hétköznapi esküvőt kívánunk!


Írta. Benya Eszter, Herendi Gábor
Fotó: Dupla Expo

Egy libanoni - magyar esküvő Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Esküvőszervezés négy és fél hónap alatt Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Álomesküvő - Szolgáltatók a Nagy Nap előkészületeinél Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Az utolsó esküvő a balatonfüredi Villa Vitae-ben Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Gasztronómiai ízutazás a Platán Gourmet étteremben Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
A jó ceremóniamester 7 ismérve Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Legfontosabb szempontok egy ceremóniamester kiválasztásakor Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
EsküvőTV Herendi Gáborral 2. adás - esküvői fotósok Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Esküvő kiállítások és internetes esküvői fórumok Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Bombabiztos tippek az esküvői beszédhez Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Sírás és mosolygás egyszerre, rendhagyó esküvői szertartások Gáborral Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Nyakunkon az esküvő és a vírus második hulláma Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Bevállalós esküvői- és szertartáshelyszínek Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Koronavírus vagy extrém időjárás: miért szükséges B tervet készíteni? Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Hogyan változtatja meg az esküvőszervezést a koronavírus-járvány Szerző: Herendi Gábor
Most megnyitva
A villányi IT esküvő HG verzióban Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Bemutatkozás Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom

e-mail cím: herendigabor@herendigabor.hu        telefon: +36 30 949 0378
back to top
esküvőszervezés