Herendi Gábor esküvői blog

Sírás és mosolygás egyszerre, rendhagyó esküvői szertartások Gáborral

Szerző: Herendi Gábor ★ 2021.08.27

Minden pár más és más. Minden szerelmi történet más és egyedi, természetes, hogy ezáltal az esküvői szertartás is minden esetben másmilyen kell, hogy legyen...

Kell?

Természetesen nem! Magyarországon 1895. október 1. óta a törvényes házasságkötés egy olyan jogi aktus, amely meghatározott protokoll szerint zajlik. A hivatalos köröket kihagyni nem lehet, így már csak döntés kérdése, hogy beillesztésre kerül-e aznap, a Nagy Nap forgatókönyvébe.

A polgári szertartás tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy Magyarországon a házasságkötés érvényes legyen, de kompromisszumot kell hozni és kevésbé van lehetőség meghitt, különleges és személyes szertartásra.

Így sok esetben a párok egy külön napon, két tanú és a nagyon szűk család jelenlétében bonyolítják le a hivatalos házasságkötést és az esküvő napján egy újabb szertartás keretein belül, ismét örök hűséget fogadnak egymásnak.

És itt léphet a képbe Gábor, mint férfi szertartásvezető, aki igazán rendhagyó módon vezényli le a Nagy Nap legmeghittebb és legünnepélyesebb részét. Az alkalom, amely egyszeri és megismételhetetlen sok jegyespár esetében azt jelenti, hogy akkor lesz tökéletes, ha a már bevált sémákhoz ragaszkodnak. Ha azonban a személyiségüknek, a habitusuknak, az egyedi történetüknek, a különböző nemzetiségüknek, szokásaiknak megfelelően egy kis fűszert is engednek belevinni az esküvői szertartásba, az esemény végén úgy gondolják majd, hogy a lehető legjobban döntöttek.


A Gábor által levezényelt szertartások nem mentesek a sírások és nevetések egy azon pillanatban történő kirobbanásától, néha persze váltakoznak, olykor akár egy kis meghökkenéssel is párosulnak - természetesen jó értelemben - és az alkalomhoz illő mértékben. A lényeg igazán az, hogy a végén már senki sem tudja, hogy sír a boldogságtól vagy nevet, de azt biztosan szeretnék, hogy ennek inkább soha ne legyen vége…

...és mitől még inkább rendhagyóak Gábor szertartásai?


Mert a jegyespár mellett az ott jelenlévőket is ugyanannyira elragadják az érzelmek, egyszerre érzik magukat boldognak, szerelmesnek és szerencsésnek, együtt sírnak és nevetnek a párral, és közben az jár a fejükben, hogy „Milyen jópofa ez a fiú!” „Ha vége lesz, őt is megölelgetem…” vagy „Biztos, hogy kérek tőle egy névjegykártyát!”

Hiszen Gábor az esküvői szertartások alatt olyan kapukat nyit meg, amelyeket csak nagyon kevesen tudnak. Az ünnepélyesség, a jó ízlés, a stílus, a megfelelő, éppen az adott szituációhoz illő humor, minden jelenlévő szívét megmelengeti. A gondosan és részletesen felépített szertartás minden kötelező elemet is tartalmaz, amelyet a pár szükségesnek és fontosnak tart, a többi része pedig marad meglepetés…


Valljuk be, nincs annál fantasztikusabb érzés örömszülőként, nagyszülőként, testvérként, nagynéniként, barátként vagy bármilyen egyéb státuszban ott levőként, hogy egy kicsit beavatottnak érezhetik magukat valami titkos, valami bensőséges történetbe. Ha eddig azt gondolták, hogy mindent tudnak az ifjú párról, a megismerkedésük történetéről, az eddigi életükről most lehet, hogy kellemes meglepetések érhetik őket, újabb izgalmas részletek kerülhetnek nyilvánosságra. És miért kell vajon mindez egy szertartás alkalmával? Mert ez az esemény a szerelem mellett két emberről szól, két emberről, akik továbbra is különböző emberként és személyiségként, de egy utat folytatnak tovább. Minél inkább személyesebb egy szertartás, annál inkább marad emlékezetesebb!

Az előnye az ilyen jellegű szertartásoknak, hogy nem pusztán az élményt, a pillanat megismételhetetlenségét viszik haza a párok, hanem feleségként és férjként egy olyan erős köteléket, ígéretet és fogadalmat, amely valóban örökkön örökké kitarthat, vendégként pedig azt az erős meggyőződést, hogy valami különleges nap különleges eseményének a részese lehetett.


Tehát zsebkendőket bekészíteni, sírás és mosolygás, sírva mosolygás, mosolyogva sírás egyszerre garantált!!!

Herendi Gábor – szertartásvezető
Rendhagyó, egyedi és abszolút személyre szabott esküvői szertartások, fogadalom megerősítések, házassági évfordulók lebonyolítása és igény szerint megszervezése magyar, angol és spanyol nyelven, itthon és külföldön.


Írta: Benya Eszter
Photo credit:

Herczeg Zoltán
Kondella Mihály
RollPhoto
Tóth András
Wendl Péter

Egy libanoni - magyar esküvő Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Esküvőszervezés négy és fél hónap alatt Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Álomesküvő - Szolgáltatók a Nagy Nap előkészületeinél Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Az utolsó esküvő a balatonfüredi Villa Vitae-ben Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Gasztronómiai ízutazás a Platán Gourmet étteremben Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
A jó ceremóniamester 7 ismérve Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Legfontosabb szempontok egy ceremóniamester kiválasztásakor Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
EsküvőTV Herendi Gáborral 2. adás - esküvői fotósok Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Esküvő kiállítások és internetes esküvői fórumok Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Bombabiztos tippek az esküvői beszédhez Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Sírás és mosolygás egyszerre, rendhagyó esküvői szertartások Gáborral Szerző: Herendi Gábor
Most megnyitva
Nyakunkon az esküvő és a vírus második hulláma Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Bevállalós esküvői- és szertartáshelyszínek Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Koronavírus vagy extrém időjárás: miért szükséges B tervet készíteni? Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Hogyan változtatja meg az esküvőszervezést a koronavírus-járvány Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
A villányi IT esküvő HG verzióban Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom
Bemutatkozás Szerző: Herendi Gábor
Elolvasom

e-mail cím: herendigabor@herendigabor.hu        telefon: +36 30 949 0378
back to top
esküvőszervezés